cara gawe nega sari Karo nganggo bahan bahane?
pakek bahasa Jawa ya kak nanti aku langsung follow kalau di jawab
pakek bahasa Jawa ya kak nanti aku langsung follow kalau di jawab
Nagasari iku panganan teles-telesan kang digawé saka glepung beras nganggo isi gedhang. Nagasari racaké digawé utawa dimasak nalika ana hajatan pengantènan, khitanan utawa sunatan, Sedekah Bumi. Saliyané kanggo kajatan racaké nagasari uga dienggo dadi salah sijiné jajanan ing slametan selapan utawa dina lairé bocah. Ning Surabaya, nagasari iku uga dadi panganan kanggo sarapan.
Bahan :
- 9 sdm glepung beras.
- 3 gedhang, kupas, potong jadi 2.
- 2,5 sdm - gendhis putih.
- 1,5 cangkir - isi santen 65ml + banyu putih.
- sejumput - Sarem (uyah)
- Siapno godhong gedhang, jemur nganthi layu lan usap kanggo serbet bersih.
Langkah-langkah :
- Glepung beras diulèni nganggo santen, diwènèhi gula,
- Yèn wis rada kalis banjur diwadhahi nganggo godhong gedhang banjur diisi gedhang
- Rampung dibungkusi karo gedhang banjur di dang nganti mateng